Economie-moderne talen 5de en 6de jaar

<Terug>

Jouw profiel

Ben je geïnteresseerd in de economische bedrijfswereld en heb je een passie voor moderne vreemde talen? Volg je de actualiteit op de voet en ga je nauwkeurig en ordelijk te werk met cijfergegevens? Dan is Economie-moderne talen de geknipte studierichting voor jou!

Jouw vooropleiding

Wanneer je Economie studeerde in de tweede graad zal je onmiddellijk mee kunnen in deze studierichting. Leerlingen die een andere studiekeuze gemaakt hebben in de tweede graad zullen een inhaalbeweging moeten maken.

Studierichting

Deze aso-studierichting wil je voorbereiden op verder studeren in het hoger onderwijs. Daarom is het belangrijk om naast een ruime belangstelling voor economie en talen ook interesse te hebben in alle vakken uit de basisvorming
Het vak economie is opgesplitst in bedrijfsbeleid, waar je meer zal leren over de werking en de levensloop van een onderneming. Daarnaast krijg je micro-macro-economie, waar je meer zal leren over werking van de economische systemen. Hiervoor moet je dol zijn op grafieken en cijfers. In het zesde middelbaar zal je een economisch onderzoek voeren over een zelfgekozen economisch thema.
Daarnaast krijg je in deze studierichting een stevig pakket moderne vreemde talen. Je verdiept je in de Franse en Engelse taal en cultuur en leert ook een derde vreemde taal, hetzij Spaans hetzij Duits. Daarnaast kan je kiezen om je wiskundig of economisch te versterken. Kies je voor twee uur extra wiskunde, dan kies je voor de kunst van het weten. Het analytisch en probleemoplossend denkvermogen bereidt je voor op verder studeren binnen en buiten wetenschappelijke opleidingen. Een zeer gevarieerd wiskundig aanbod met onder meer precalculus, differentiaal- en integraalrekenen, complexe getallen, analytische ruimtemeetkunde, matrixrekenen en nog zoveel meer. Verdiep je je liever economisch, dan krijg je in deze studierichting de keuze om een eigen minionderneming op te richten waar je economische kennis onmiddellijk kan omzetten in praktijk. Je kan er ook voor kiezen je economische kennis aan te vullen met een stevige basis ‘recht en wetgeving’.

VAKKENPAKKET5ET6ET
levensbeschouwelijke vakken22
aardrijkskunde11
Engels33
Frans44
geschiedenis22
lichamelijke opvoeding22
Nederlands44
wiskunde33
Natuurwetenschappen22
Duits of Spaans22
economie44
wiskunde of economie*22
toegepaste informatica11
TOTAAL3232

* economie complementair gedeelte: eerste jaar recht, tweede jaar mini-onderneming

<Terug>

GO! scholengroep Rivierenland
Lindestraat 123A
2880 Bornem
03 897 98 11
info@rvl.be

GO! atheneum Boom
Jan Baptist Davidstraat 2
2850 Boom
03 888 05 24
info@atheneumboom.be

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
1000 Brussel
02 790 92 00
info@g-o.be