Handel 3de en 4de jaar

<Terug>

Jouw profiel

Heb je een brede interesse in de commerciƫle bedrijfswereld en desbetreffende actuele ontwikkelingen? Voel je een passie voor ondernemen en aan de slag gaan met verkoopvaardigheden en bijhorende administratieve skills? Vind je communicatie in zowel de eigen als vreemde talen ook onmisbaar? Dan ben jij de geknipte persoon voor deze richting! Je gaat aan de slag met een bedrijf dat je zelf opricht. De eerste stappen naar de ondernemingswereld worden hier gezet. Verder is het noodzakelijk dat je interesse hebt in het volgen van de actualiteit en dat je nauwkeurig en ordelijk te werk gaat met cijfergegevens. Ook wordt er binnen de studierichting veel aandacht geschonken aan ICT- en computerskills.

Jouw vooropleiding

Richtingen uit de A-stroom bieden een goede vooropleiding voor deze studierichting. Basisoptie handel is een troef.

Studierichting

In deze studierichting ligt de klemtoon op een ruime bedrijfseconomische vorming met veel aandacht voor de praktijk van het zakendoen, de technieken van boekhouding, de binnenlandse en buitenlandse markten. Theorie en praktijk gaan hier hand in hand. Zo krijg je leerstof te verwerken waarin onder meer economische kringlopen, rechten en plichten van de consument en producent, klantentypes bestudeerd worden. Daarnaast krijg je ook een stevig pakket boekhouden aangeboden, waarin dagelijkse verrichtingen zoals aankopen, verkopen, betalingen en ontvangsten zowel elektronisch als schriftelijk worden geregistreerd.
Ook kantoortechnieken zoals onthaal, (elektronische) postbehandeling, klasseren, vergaderen, verslaggeving, facturering, PR en communicatie en verkoopvormen komen zeer uitgebreid aan bod. Studenten uit deze richting krijgen ook de kans deze opgedane kennis in praktijk om te zetten tijdens een verkoopproject.

Wat na de 2de graad?

Leerlingen die handel hebben gevolgd, stromen in GO! atheneum Boom logischerwijs door naar:
Boekhouden-informatica
Informaticabeheer

VAKKENPAKKET3de jaar4de jaar
levensbeschouwelijke vakken22
aardrijkskunde11
Engels33
Frans33
geschiedenis11
lichamelijke opvoeding22
Nederlands44
wiskunde33
natuurwetenschappen11
dactylografie/toegepaste Info44
kantoortechnieken11
boekhouden44
handelseconomie33
verkoop11
flex11
TOTAAL3434

<Terug>

GO! scholengroep Rivierenland
Lindestraat 123A
2880 Bornem
03 897 98 11
info@rvl.be

GO! atheneum Boom
Jan Baptist Davidstraat 2
2850 Boom
03 888 05 24
info@atheneumboom.be

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
1000 Brussel
02 790 92 00
info@g-o.be