Boekhouden-informatica 6de jaar

<Terug>

Jouw profiel

Heb je een grote interesse in boekhouden en (toegepaste) informatica? Wil je graag iets bijleren over het reilen en zeilen in het bedrijfsleven? Kan je goed analytisch nadenken?
Ben je ordelijk en nauwkeurig? Dan ben jij de geknipte persoon voor deze richting!
Wil je graag meer weten over de realiteit waarmee ondernemers dagelijks worden geconfronteerd? Je wordt zowel voorbereid op verder studeren in het hoger onderwijs als op de arbeidsmarkt. Daarnaast ga je zelf aan de slag met een eigen opgericht minibedrijf. De eerste stappen naar de ondernemingswereld worden hier gezet. Verder is het ook noodzakelijk dat je interesse hebt in het volgen van de actualiteit en dat je nauwkeurig en ordelijk te werk kunt gaan met cijfergegevens. Ook wordt er binnen de studierichting veel aandacht geschonken aan ICT- en computerskills.

Jouw vooropleiding

Je zal onmiddellijk kunnen volgen in deze opleiding wanneer je in de 2de graad een economische studierichting volgde waarbij je reeds een stevige basis boekhouden hebt gekregen.
Indien dit niet het geval is, start je met een achterstand. Je zal hiervoor een inhaalcursus boekhouden aangeboden krijgen om de lessen vlot te kunnen volgen.

Studierichting

Je zal een serieuze uitdieping krijgen van je boekhoudkundige kennis. Dit gaat veel verder dan het boeken van facturen. De eindejaarsverrichtingen zijn de rode draad doorheen het 5de jaar en de kostprijsberekening van producten wordt behandeld in het 6de jaar. Dit zal worden aangevuld met een grote brok bedrijfseconomie. Daarnaast zal je een stevige basis rechten krijgen. In het zesde middelbaar zal je een eigen onderneming opstarten, die de basis vormt voor je geïntegreerde proef.
Daarnaast mag je niet vergeten dat je ook een grote brok informatica zal krijgen. Je zal leren omgaan met grote databanken, maar ook leren programmeren en rapporteren.
Tijdens een stage in het zesde jaar zal je al deze kennis in de praktijk kunnen brengen.

Boekhouden-informatica6de jaar
’23-‘24
BASISVORMING
levensbeschouwing2
aardrijkskunde1
Engels3
Frans3
geschiedenis1
lichamelijke opvoeding2
Nederlands3
wiskunde4
  
SPECIFIEK GEDEELTE
boekhouden4
economie2
bedrijfseconomie3
programmeren2
databanken1
webdesign1
stage boekhouding2

<Terug>

GO! atheneum Boom
Jan Baptist Davidstraat 2
2850 Boom
03 888 05 24
info@atheneumboom.be

GO! scholengroep Rivierenland
Kerkstraat 3
2830 Willebroek
03 500 95 80
info@rvl.be

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
1000 Brussel
02 790 92 00
info@g-o.be