Informaticabeheer 5de en 6de jaar

<Terug>

Jouw profiel

Je kan goed individueel en in detail werken, maar communicatieve vaardigheden zijn ook een must. Probleemoplossend denken is een van jouw sterke punten, naast gestructureerd en deductief werken. Deadlines halen is geen probleem. Als je daarnaast nog sterk geïnteresseerd bent in informatica, zowel hardware als software, dan is deze opleiding de meest logische keuze. Je zal terechtkomen in de wonderlijke wereld van de meest geavanceerde toepassingen. Werkzekerheid is gegarandeerd.

Jouw vooropleiding

Leerlingen die in de tweede graad een ASO richting volgden maar sterke interesse tonen voor informatica, of leerlingen die Handel volgenden en sterk zijn in wiskunde kunnen in de 3de graad logischerwijs doorstromen naar de richting informaticabeheer. Instroom uit andere richtingen kan, mits voldoende interesse voor informatica en voldoende niveau voor wiskunde.

Studierichting

De klemtoon ligt op het programmeren van softwaretoepassingen en websiteontwikkeling. Daarnaast krijg je een basis over computerapparatuur, netwerkbeheer, het optimaliseren van informatieverwerking en toepassingsprogramma’s. In het 6de jaar werk je aan een heel aantal grote projecten, zoals een website en een zelf ontworpen game. Daarnaast zal je tijdens een stage al je kennis in de praktijk kunnen brengen.
Je kan je onmiddellijk na het afstuderen aanbieden op de arbeidsmarkt, of het 7de jaar Commercieel webverkeer en Netwerkbeheer volgen. Het grootste deel van onze leerlingen volgen echter, na het behalen van hun diploma, met succes een bacheloropleiding uit het brede aanbod binnen informatica. Eenmaal deze studie afgerond, ben je gegeerd op de arbeidsmarkt.

Informaticabeheer6de jaar
’23-‘24
BASISVORMING
levensbeschouwing2
aardrijkskunde1
Engels3
Frans3
geschiedenis1
lichamelijke opvoeding2
Nederlands3
wiskunde4
  
SPECIFIEK GEDEELTE
ondernemingszin en ondernemerschap2
databanken1
programmeren4
webtechnieken2
computertechniek1
netwerken2
projectontwikkeling1
stage toegepaste informatica2

<Terug>

GO! atheneum Boom
Jan Baptist Davidstraat 2
2850 Boom
03 888 05 24
info@atheneumboom.be

GO! scholengroep Rivierenland
Kerkstraat 3
2830 Willebroek
03 500 95 80
info@rvl.be

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
1000 Brussel
02 790 92 00
info@g-o.be